Zelfdoding of suicide – Leven voor de dood

Patrick Lodiers: “Vrijwel iedereen komt in aanraking met dit moeilijke thema. Toch wordt er weinig over gesproken.”

Leven voor de dood – een BNNVARA Documentaire serie over zelfdoding.

In deze zesdelige BNNVARA serie volgt Patrick Lodiers een jaar lang vijf mensen die dagelijks kampen met vragen als ‘Wat doe je als je je iedere dag afvraagt waarom je leeft?’ en ‘Wat als elke dag een strijd met jezelf en het leven is?’.Zij worstelen vaak al lange tijd met depressies en zelfdodingsgedachtes. Naast ontmoetingen met deze mensen praat Patrick ook met mensen die zich met hart en ziel inzetten om zelfmoord te voorkomen, zoals de vrijwilligers die dag en nacht de hulplijn 113 bemannen.

De serie start is vanaf vanavond, woensdag 21 april zes weken lang te zien om 21.30 uur bij BNNVARA op NPO 1.
Patrick Lodiers: ‘Tien jaar geleden presenteerde ik een thema-avond over zelfmoord en dat was ook de start van het platform 113-online. Het thema zelfdoding heeft me sindsdien nooit losgelaten. Vijf mensen per dag plegen zelfmoord en meer dan 100.000 mensen per jaar doen een poging. Al die mensen kennen ook weer mensen. Kortom, vrijwel iedereen komt in aanraking met dit moeilijke thema. Toch wordt er weinig over gesproken. En dat terwijl erover praten ertoe kan leiden dat minder mensen tot zelfdoding overgaan.’

https://www.113.nl/actueel/leven-voor-de-dood-vijf-mensen-met-zelfmoordgedachten-op-tv

Behoefte aan hulp of begeleiding? Bel 0800-0113 – Deze hulplijn is 24/7 bereikbaar.

Solace Uitvaartbegeleiding: Uitvaart Gouda | Begrafenis Gouda | Crematie Gouda | Liefdevol | Persoonlijk | Kleinschalig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *