Over Solace

Over Josche

Na 20 jaar een internationaal congres georganiseerd te hebben was het tijd om mijn hart te volgen en de overstap te maken naar het uitvaartvak en heb ik in 2018 de opleiding tot uitvaartbegeleidster bij Meander in Zwolle gevolgd. Tijdens de diploma-uitreiking van de uitvaartopleiding schetste mijn docent mij met de volgende woorden: organisatietalent, warm en een sterke drive.

Ik vind het fijn om dat organisatietalent in te kunnen zetten voor u als naaste in de korte periode tussen het overlijden en de dag van de uitvaart. Gecombineerd met empathie en warmte gebruik ik dit talent om samen een afscheid te organiseren dat recht doet aan het leven van de overledene. De keuzes zijn legio, van een klein gezelschap tot juist heel groot, van Nederlandstalig tot klassieke muziek, van cremeren tot begraven, van een uitvaartkist tot een wade: ik ben hierbij graag uw gids.

Solace is een Engels woord voor troost. Het wordt gebruikt om tot uitdrukking te brengen dat mensen troost of steun vinden bij groot verdriet. Ik hoop dat ik de naasten tijdens de planning en uitvoer van de uitvaart van hun dierbare tot steun kan zijn en dat ze zich getroost voelen als ze terugkijken op een mooi en passend afscheid.

Josche Ouwerkerk-Neven
Manuela, Josche en Trudy
Manuela, Josche en Trudy

Samen

Om er voor te zorgen dat alles op de dag van de uitvaart goed verloopt vertrouw ik op de assistentie van Trudy, Tamara, Manuela en Marjolein (nog niet op de foto). Bij drukte of uitval nemen zij ook voor mij waar en zullen u met dezelfde zorg en aandacht begeleiden. Alle collega’s hebben ruime ervaring met het organiseren en begeleiden van uitvaarten en ik draag u en uw familie, mocht dit nodig zijn, vol vertrouwen aan hen over.

Josche en Tamara

Uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleider, uitvaartverzorger, uitvaartplanner, begrafenisondernemer, uitvaartondernemer; het is een greep uit de diverse benamingen voor dit beroep. We kiezen er bij Solace heel bewust voor om de term ‘uitvaartbegeleider’ te gebruiken omdat dit volgens ons het beste de lading dekt. We zijn in eerste instantie een gids die u helpt uw weg te vinden als een naaste komt te overlijden. Omdat het volgens ons belangrijk is dat naasten zo veel mogelijk betrokken zijn bij het plannen en organiseren van een persoonlijk afscheid. Heeft u meer behoefte aan iemand die dingen uit handen neemt is dat uiteraard ook geen probleem en zullen we meer de rol van uitvaartverzorger of uitvaartleider aannemen.

Lees hier verder over onze werkwijze. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waar we uw wensen kunnen bespreken. U kunt het contactformulier invullen, dan neemt een van de collega’s contact met u op.

Solace Uitvaartbegeleiding: Uitvaart Gouda | Begrafenis Gouda | Crematie Gouda | Liefdevol | Persoonlijk | Kleinschalig