Over Solace

Over Josche

Na 20 jaar een internationaal congres georganiseerd te hebben was het tijd om mijn hart te volgen en de overstap te maken naar het uitvaartvak en heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleidster bij Meander in Zwolle gevolgd. Tijdens de diploma-uitreiking van de uitvaartopleiding schetste mijn docent mij met de volgende woorden: organisatietalent, warm en een sterke drive.

Ik vind het fijn om dat organisatietalent in te kunnen zetten voor u als naaste in de korte periode tussen het overlijden en de dag van de uitvaart. Gecombineerd met empathie en warmte gebruik ik dit talent om samen een afscheid te organiseren dat recht doet aan het leven van de overledene. De keuzes zijn legio, van een klein gezelschap tot juist heel groot, van Nederlandstalig tot klassieke muziek, van cremeren tot begraven, van een uitvaartkist tot een wade: ik ben hierbij graag uw gids.

Solace is een Engels woord voor troost. Het wordt gebruikt om tot uitdrukking te brengen dat mensen troost of steun vinden bij groot verdriet. Ik hoop dat ik de naasten tijdens de planning en uitvoer van de uitvaart van hun dierbare tot steun kan zijn en dat ze zich getroost voelen als ze terugkijken op een mooi en passend afscheid.

Josche Ouwerkerk-NevenSamen

Om er voor te zorgen dat alles op de dag van de uitvaart goed verloopt vertrouw ik op de assistentie van Manuela of Trudy. Bij drukte of uitval nemen zij ook voor mij waar en zullen u met dezelfde zorg en aandacht begeleiden. Beide dames hebben ruime ervaring met het organiseren en begeleiden van uitvaarten en ik draag u en uw familie, mocht dit nodig zijn, vol vertrouwen aan hen over.

Ervaringen

Woorden van waardering van naasten die ik heb mogen begeleiden:

“Josche heeft ons kundig en zeer liefdevol en goed luisterend naar onze wensen bijgestaan in de uitvaart van mijn vrouw.  In deze begeleiding speelde tijd geen enkele rol. Dat geeft rust bij de vele gesprekken, welke nodig zijn om tot een perfecte uitvaart te komen. Zelfs als de wensen ongewoon waren.”
Ben de Bruijn

“Josche heeft er voor gezorgd dat mijn moeder een mooi en waardig afscheid heeft gekregen! Josche is meelevend en mee denkend. Aan al onze wensen is voldaan. De communicatie liep soepel en snel. Na een telefoontje of appje werd direct actie ondernomen.
Ik kan Josche aan iedereen aanbevelen!”

“Onze familie en de vrienden van M. hebben alleen pure, prachtige, mooie en dierbare herinneringen aan de uitvaart van M, door jou begeleid. Van seconde 1 tot en met het familiegesprek 3 weken na de uitvaart was zo perfect, alles liep ook op rolletjes, sfeervol, om door een ringetje te halen. Als wij jou een cijfer zouden mogen geven is dit een dikke 10!
Dank je wel voor alles en bovenal jouw warme aanwezigheid en begeleiding! Wij zullen jou aan ieder op ons pad aanraden.”

“Josche heeft ons uitstekend begeleid. Ze kan heel goed luisteren en ontzorgt je in de hectische en moeilijke periode. Bij de lastige beslissingen geeft ze haar eigen inbreng, dit gaat met heel veel zorg en passie. We hebben haar begeleiding als heel prettig ervaren.”

“Toen mijn man na een heel kort ziekbed tamelijk snel overleed kwam ik terecht in een rollercoaster van verdriet en gemis. Bij al die pijn moet je dan óók nog van alles regelen voor een mooi afscheid. Maar hoe pak je dat aan… gelukkig kwam Josche van Solace op ons pad. Elke dag opnieuw luisterde ze met veel geduld en zorg en empathie naar hoe wij – mijn zoon en ik – het afscheid graag wilden. Met al die kennis en volgeschreven A4’s werkte zij samen met ons naar een warm en liefdevol afscheid. Van zoveel familie en vrienden en collega’s teruggehoord hoe mooi het was geweest. Dat doel is dus zeer goed bereikt. Ook bijzonder waren de troostschermen die Josche zelf had gemaakt. Ik was de eerste die ze mocht gebruiken. En zo stond mijn man bij ons thuis omringd door schermen met honderden veelal kleurige kaarten met lieve steunende teksten. Josche, het was een heel verdrietige aanleiding maar ben blij dat ik dit met jou heb kunnen en mogen delen! Een vrouw met kennis, daadkrachtig en vooral veel empathie.”

Troostscherm crematie Gouda Solace persoonlijk afscheid uitvaartplanner

“Wij danken jullie voor de fijne begeleiding van het gehele uitvaart, in onze beleving is het vlekkeloos verlopen en iedereen heeft met een goed gevoel en op zijn en haar manier afscheid kunnen nemen van onze moeder.”

Uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleider, uitvaartverzorger, uitvaartplanner, begrafenisondernemer, uitvaartondernemer; het is een greep uit de diverse benamingen voor dit beroep. Ik kies er heel bewust voor om de term ‘uitvaartbegeleider’ te gebruiken omdat dit volgens mij het beste de lading dekt. Ik ben in eerste instantie een gids die u helpt uw weg te vinden als een naaste komt te overlijden. Ik dat het goed is dat naasten zo veel mogelijk betrokken zijn bij het plannen en organiseren van een persoonlijk afscheid. Heeft u meer behoefte aan iemand die dingen uit handen neemt is dat uiteraard ook geen probleem en zal ik meer de rol van uitvaartverzorger of uitvaartleider aannemen.

Lees hier verder over mijn werkwijze. Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waar we uw wensen kunnen bespreken. U kunt het contactformulier invullen, dan neem ik contact met u op.