Ervaringen met Solace Uitvaartbegeleiding
Josche is zo betrokken bij ons als familie geweest en haar persoonlijke aandacht en meedenken heeft gemaakt dat wij op een heel mooi en waardig afscheid terugkijken.


Lieve Josche,

Heb helaas vele uitvaarten meegemaakt. Nu mocht ik zelf iemand uitkiezen. Kleinschalig was het advies.

Hetgeen jij hebt gedaan voor Harma en mij, was alles behalve klein schalig. In mijn meest moeilijke momenten heb je mij aan de hand genomen. Eerste ontmoeting 23.30. Dat zegt al wat. Niet alleen qua empathie, maar je alom bereikbaarheid was fabuleus.

Dankzij jouw suggestie had ik een briljante rouwkaart. Jouw en mijn input qua uitvaart zal ik nooit vergeten. Wij hebben Harma een uitvaart gegeven, conform haar wensen en meer. Chapeau…..

En je eindigde niet na de uitvaart. Ook de nazorg mag er wezen. Weet niet waar je alles vandaan haalt. Mag op z’n plat Nederlands gezegd worden: U is een top wijf in een naar en toch weer mooi beroep. Zal jou niet snel vergeten.

Dikke kus, Mark Woud


 

Haiku geschreven door tevreden nabestaande
 
 
 
 
 
Een haiku, 17 lettergrepen.
 
Voor het afscheid van zijn vrouw schreef hij er drie. Ze stonden op de rouwkaart en hij las ze voor bij het laatste afscheid. Zo bijzonder om dan als review ook een haiku te krijgen.

Haiku van Henk van Rookhuijzen
 

Josche was ons lichtpuntje in deze moeilijke tijd. De balans tussen aanwezig zijn, persoonlijke begeleiding en gepaste afstand was zo bijzonder. Samen met Josche, hand in hand, op onze manier afscheid kunnen nemen. Dat maakte haar begeleiding uniek. De rust die zij daarbij uitstraalt gaf ons kracht om alles volgens wens uit te voeren.

Dankjewel voor jouw liefdevolle begeleiding Josche!

Een dankbare familie


Alles werd geregeld naar onze wensen

Na het overlijden van onze (schoon)moeder namen we contact op met Solace. Een kleine onderneming gerund door twee vrouwen sprak ons aan en paste bij onze (schoon)moeder. Josche droeg het regelen van de uitvaart over aan Manuela. Vanaf het eerste contact was er een klik. Manuela was professioneel, hartelijk, invoelend, inventief, zorgzaam. We hebben dankzij Manuela een mooie week beleefd tot en met het prachtige afscheid. Alles werd geregeld naar onze wensen. Aanpassen was geen enkel probleem. Manuela nam ons veel werk uit handen zonder dat dit opdringerig was. We kregen goede adviezen. Natuurlijk hopen we haar voorlopig niet nodig te hebben. Maar we zullen Solace zeker aanbevelen aan mensen die een goede uitvaartbegeleiding nodig hebben.

Jelle en Leny van der Wal

Quote van tevreden nabestaande 'vanaf het eerste moment dat we je nodig hadden was je er'.

Onnadrukkelijk, prettig en ondersteunend aanwezig

Josche, we hebben de manier waarop jij de uitvaart van onze moeder hebt begeleid zo fijn, dat we dat graag nog een keer op deze manier met je willen delen. Vanaf het eerste moment dat we je nodig hadden, was je er. Je nam op een prettige manier initiatieven die nodig waren, daarbij gaf je ons alle ruimte om onze eigen kleur te geven aan het afscheid. Je maakte het mogelijk om de kaart, helemaal zoals we die wilden, op tijd af te krijgen al kostte je dat menig (avond-)uurtje.
Je communiceerde snel en je was geduldig en flexibel. De PowerPointpresentatie met de foto’s heb je heel wat keren geduldig aangepast.
Fijn ook dat je ons zo’n mooi idee gaf om de poezenbeeldjes die mijn moeder had gespaard aan de kleinkinderen uit te delen. Het was een groot succes. Het was mooi dat de kleinkinderen oma konden uitdragen. Je begeleidde dat op een heel prettige manier. Op de begraafplaats wilden we graag de kist op de schouders, ook dat begeleidde je zo rustig dat alle dragers je instructies vol vertrouwen volgden. Achteraf zijn de kleinkinderen  heel trots dat ze dit zo hebben gedaan.
Ook zijn we blij met de opnames die je hebt geregeld, van de dienst en op de begraafplaats. Waardevol voor ons om te hebben.
Ondanks het feit dat er heel veel te regelen was, bleef je rust uitstralen. Voor ons heel prettig.
Familie van der Meij


Zelfs op 900km afstand
De dag nadat mijn vader overleed, startte een onbekende periode voor ons. We besloten een lokale, kleinschalige begrafenis ondernemer te zoeken en we kwamen in kontakt met Josche. Ik woon in Noorwegen en het werd duidelijk dat ik niet bij de begrafenis aanwezig kon zijn. Maar ik wilde het wel goed regelen. En in de handen van Josche was het goed. Heel erg goed. Vanaf minuut 1 tot en met nu, bij de afwikkeling. Ik wist niet dat het zo’n mooi proces kon zijn, zelfs op 900km afstand… Voor altijd dankbaar, Josche en kollega’s.
Familie van den Boom


Zelfs op 900km afstand
De dag nadat mijn vader overleed, startte een onbekende periode voor ons. We besloten een lokale, kleinschalige begrafenis ondernemer te zoeken en we kwamen in kontakt met Josche. Ik woon in Noorwegen en het werd duidelijk dat ik niet bij de begrafenis aanwezig kon zijn. Maar ik wilde het wel goed regelen. En in de handen van Josche was het goed. Heel erg goed. Vanaf minuut 1 tot en met nu, bij de afwikkeling. Ik wist niet dat het zo’n mooi proces kon zijn, zelfs op 900km afstand… Voor altijd dankbaar, Josche en kollega’s.
Familie van den Boom


En dan overlijd je moeder/schoonmoeder geheel onverwacht. En nu???? Midden in de nacht gaan zoeken naar een uitvaartbegeleider en dan een foto tegenkomen met een beschrijving waarvan je meteen weet: dit past bij ons!!! En die verwachting was helemaal terecht. Manuela heeft ons met adviezen, tips, out of the box denken maar ook regels geholpen en meegedacht en zo hebben we een afscheid kunnen regelen die bij ons past en wat helemaal goed voelde. Daarnaast is zij een gevoelig, makkelijk benaderbaar en mooi mens!!! Dankjewel Manuela voor je goede zorgen.
Groetjes van familie van Dijk


Innemend, liefdevol en professioneel, zo hebben wij de begeleiding en ontzorging door Josche ervaren. Gericht op de wensen van de nabestaanden door actief mee te denken, praktische insteek en het aanreiken van voorstellen. Namens de familie is een groot compliment richting Josche op zijn plaats, wij kunnen haar van harte aanbevelen.
Familie v.d.H.


Kundig en liefdevol
Josche heeft ons kundig en zeer liefdevol en goed luisterend naar onze wensen bijgestaan in de uitvaart van mijn vrouw.  In deze begeleiding speelde tijd geen enkele rol. Dat geeft rust bij de vele gesprekken, welke nodig zijn om tot een perfecte uitvaart te komen. Zelfs als de wensen ongewoon waren.
Ben de Bruijn


Een dikke 10 voor jouw warme aanwezigheid en begeleiding
Onze familie en de vrienden van M. hebben alleen pure, prachtige, mooie en dierbare herinneringen aan de uitvaart van M, door jou begeleid. Van seconde 1 tot en met het familiegesprek 3 weken na de uitvaart was zo perfect, alles liep ook op rolletjes, sfeervol, om door een ringetje te halen. Als wij jou een cijfer zouden mogen geven is dit een dikke 10!
Dank je wel voor alles en bovenal jouw warme aanwezigheid en begeleiding! Wij zullen jou aan ieder op ons pad aanraden.


Josche heeft ons uitstekend begeleid. Ze kan heel goed luisteren en ontzorgt je in de hectische en moeilijke periode. Bij de lastige beslissingen geeft ze haar eigen inbreng, dit gaat met heel veel zorg en passie. We hebben haar begeleiding als heel prettig ervaren.”


Toen mijn man na een heel kort ziekbed tamelijk snel overleed kwam ik terecht in een rollercoaster van verdriet en gemis. Bij al die pijn moet je dan óók nog van alles regelen voor een mooi afscheid. Maar hoe pak je dat aan… gelukkig kwam Josche van Solace op ons pad. Elke dag opnieuw luisterde ze met veel geduld en zorg en empathie naar hoe wij – mijn zoon en ik – het afscheid graag wilden. Met al die kennis en volgeschreven A4’s werkte zij samen met ons naar een warm en liefdevol afscheid. Van zoveel familie en vrienden en collega’s teruggehoord hoe mooi het was geweest. Dat doel is dus zeer goed bereikt. Ook bijzonder waren de troostschermen die Josche zelf had gemaakt. Ik was de eerste die ze mocht gebruiken. En zo stond mijn man bij ons thuis omringd door schermen met honderden veelal kleurige kaarten met lieve steunende teksten. Josche, het was een heel verdrietige aanleiding maar ben blij dat ik dit met jou heb kunnen en mogen delen! Een vrouw met kennis, daadkrachtig en vooral veel empathie.

Troostscherm crematie Gouda Solace persoonlijk afscheid


Met een goed gevoel
Wij danken jullie voor de fijne begeleiding van het gehele uitvaart, in onze beleving is het vlekkeloos verlopen en iedereen heeft met een goed gevoel en op zijn en haar manier afscheid kunnen nemen van onze moeder.


Wilt u weten wat Solace voor u zou kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een gesprek over uw uitvaartwensen en de mogelijkheden.