Voorgesprek

Wat is een mooi afscheid? Voor de een is dat een bepaald gedicht, voor de ander is dat een favoriet muziekstuk en voor weer een ander zit dat in een boeket met daarin de lievelingsbloemen van de overledene.

Van te voren bedenken en bespreken wat uw wensen zijn kan rust geven. Niet alleen bij u, maar ook bij uw nabestaanden. Als u weet heeft van een aanstaand overlijden, kunnen we uw wensen met betrekking tot de uitvaart alvast bespreken en zelfs vastleggen in een wensendocument. Een van onze collega’s kunnen dan bij u langs komen voor een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we dan de vele mogelijkheden, kort samengevat wat kan, wat mag en wat moet, en welke hulp wij daarbij kunnen bieden. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend; het staat u vrij uiteindelijk toch voor een ander te kiezen in de organisatie en uitvoering van de uitvaart. Na afloop van het gesprek zullen we het gesprek voor u samenvatten en op papier zetten. Als u daar prijs op stelt kunnen we ook een kostenbegroting toevoegen.

In een voorgesprek kunnen we uitgebreid in gaan op uw uitvaartwensen. Hierbij kunnen we spreken over de plek waar u opgebaard zou willen worden of over afbeelding en tekst op de rouwkaart, over de locatie van de samenkomst na afloop van de uitvaartplechtigheid. 

Ongeacht of en waar u verzekerd bent kan ik uw helpen met een afscheid dat recht doet aan het leven.

Nieuwsgierig, vragen, hoe zit dat nou?
Ook als er nog geen sprake is van ziekte of overlijden, kunt u de behoefte hebben om een gesprek aan te gaan rondom uitvaarten en de diverse mogelijkheden. Veel mensen kunnen zich geen voorstelling maken bij sommige dingen en hebben vragen over de verzorging en opbaring, of vragen over wat er daadwerkelijk gebeurt bij een crematie. Ook dan kunt u ons bellen en komt een van onze collega’s bij u langs om antwoord te geven op uw vragen. Uiteraard is dit een vrijblijvend gesprek; het is bedoeld om uw onzekerheden weg te nemen.

Wensen
Het kan prettig zijn om uw wensen voor uw uitvaart op te schrijven. Om uw gedachten te kunnen ordenen en om uw naasten suggesties te geven van wat u graag zou willen.
U kunt hier een wensenformulier downloaden en afdrukken. Daarop u aan kunt geven welke voorkeuren en wensen u heeft voor uw uitvaart. Bewaar dit formulier op een goede plek en maak uw naasten er op attent. Zo heeft u de rust dat zij op de hoogte zijn van uw wensen voor uw uitvaart.

Lees hier verder over het regelen van een begrafenis of crematie en de mogelijke afscheidslocaties voor een uitvaart in Gouda en omgeving. U kunt ook contact met ons opnemen om wensen en mogelijkheden te bespreken. Wilt u weten hoe anderen onze begeleiding ervaren hebben? Kijk dan eens bij de recensies.