Een uitvaart regelen

Melden van overlijden
U mag ons dag en nacht bellen als uw dierbare is overleden, zowel overdag als ‘s nachts. We bespreken dan met elkaar wat u het juiste moment vindt voor ons om langs te komen. Soms willen mensen graag dat we er zo snel mogelijk zijn, soms vinden mensen het prettig om eerst nog even wat tijd met elkaar door te brengen.

Belangrijk is dat er eerst een arts geweest is om het overlijden te bevestigen. Bij een overlijden in een ziekenhuis of verpleeghuis kan dat soms even duren.

Als we bij u komen, is er eerst ruimte voor uw verhaal. Wat is er gebeurd, wie was de overledene, wat betekende hij of zij voor u? Van daaruit bespreken en regelen we de uitvaart. Daarbij nemen we alle tijd die u nodig heeft. Ook al komt er veel kijken bij het organiseren van een uitvaart, toch is er geen enkele reden om alle keuzes op de eerste dag te maken.

Tot aan de uitvaart
In een aantal gesprekken, verspreid over een aantal dagen, komen we stap voor stap dichterbij de dag van de uitvaart. Tijdens die gesprekken kunt u in alle rust uw beslissingen nemen. Het gaat om belangrijke zaken, dus zorg ik ervoor dat u op de hoogte bent van alle mogelijkheden: wat kan, wat mag en wat moet. We bespreken onder andere de verzorging en opbaring van uw dierbare, de dag en het tijdstip van de uitvaart, de rouwkaart, de invulling van de uitvaart, de muziek en het vervoer.  

Vrijwel dagelijks komen we bij u langs. In ieder geval als uw dierbare thuis is opgebaard. Maar ook als uw dierbare ergens anders opgebaard is, is het prettig om dagelijks contact te hebben. Soms om zaken te bespreken, soms om gewoonweg even contact te hebben: hoe gaat het met u, zijn er nog vragen? In gesprek zijn en verbonden raken met elkaar is onvermijdelijk als u te maken heeft met iets wat zo intens is als het overlijden van een dierbare.

Christelijke uitvaarten, multiculturele uitvaarten, alles behoort tot de mogelijkheid bij Solace Uitvaarten Gouda.

Rituelen en gebruiken
Uitgangspunten bij het regelen van de uitvaart zijn altijd de wensen van de overledene en zijn of haar naasten. Om die reden sta ik open voor alle religies en levensvisies. We zullen alles in het werk stellen om aan uw wensen te voldoen. We hebben kennis van vele rituelen en gebruiken en kunnen u ook adviseren over alternatieve opbaarmogelijkheden.

Na de uitvaart
Als u dat fijn vindt komen wij een aantal weken na de uitvaart nog eens bij u langs om te bespreken hoe u alles ervaren heeft. We bespreken dan ook of er de wens is om ‘dankkaartjes’ te sturen aan de mensen die belangstelling hebben getoond. En we kunnen met elkaar in gesprek om te zien of u behoefte heeft aan nazorg in een of andere vorm.
Het kost tijd om het verlies een plaats in uw leven te geven. Rouwverwerking impliceert dat u het verlies ooit achter u zou kunnen laten, we spreken liever over verweving;  het verlies van uw dierbare een plaats geven in uw leven. Nooit helemaal weg, alleen soms als een schaduw tijdelijk minder zichtbaar, maar later ineens weer zo heel duidelijk aanwezig. Als u daar behoefte aan heeft kunnen wij u in contact brengen met specialisten die u hierin kunnen begeleiden.

Er is in Gouda een verscheidenheid aan mogelijke afscheidslocaties. U kunt altijd contact met ons opnemen voor een gesprek over uw uitvaartwensen en de mogelijkheden. In meerdere gesprekken, verspreid over een aantal dagen, komen we steeds dichterbij de uitvaart.

Solace Uitvaartbegeleiding: Uitvaart Gouda | Begrafenis Gouda | Crematie Gouda | Liefdevol | Persoonlijk | Kleinschalig