Bloemengroet

Bloemen worden vaak gebruikt om liefde en verdriet tot uiting te brengen bij een uitvaart. Een mooi stuk op de uitvaartkist. Iedereen een losse bloem om zo een gevarieerd boeket samen te stellen. Of juist iedereen één bloem in dezelfde kleur of zelfs dezelfde bloem.
Mooi ook zijn bloemstukken waarin een speciaal voorwerp, belangrijk voor de overledene, verwerkt wordt. Ik ken voorbeelden variërend van tuinharkjes tot speelgoedauto’s. Of bloemstukken in de vorm van iets dat de hobby van de overledene symboliseert, zoals een voetbal of een gitaar. Of wat te denken van bloemetjes geschikt in de vorm van ballonnen.
Veel zien we ook bloementuintjes, opgemaakt op een stuk hout of schors, die na de uitvaart nog heel lang mooi blijven.

Nabestaanden hebben de keuze om de bloemen bij de overledene te laten, op een graf of bloemenheuvel, maar vaak ook gaan de bloemen mee naar huis. Of (een deel) van de bloemen wordt bijvoorbeeld naar het verzorgingshuis of hospice waar de overledene woonde gebracht.

Foto Boy Hazes

Mooi ook is het gebruik van de Bloemenband. Een stoffen band die om de kist vastgemaakt wordt en waar iedereen tijdens het afscheid een bloem in kan steken. Zo omring je de overledene letterlijk met de bloemen als symbool van de liefde die men voelt. Deze band met bloemen is biologisch afbreekbaar en kan dus met de overledene mee dalen in een graf. De band wordt op maat gemaakt en is geheel naar wens aan te passen aan kleur en afmeting.

Een gedachte over “Bloemengroet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *