Troostscherm

Waar neem je afscheid van iemand? Door de plek van het afscheid zorgvuldig te kiezen, doet u recht aan wie uw dierbare was. Het is over het algemeen heel goed mogelijk om uw dierbare op te baren in zijn of haar eigen huis, of in het huis van een familielid of vriend. Dit kan op bed, op een baar of in een kist, in de woonkamer of in de slaapkamer. Vaak is ook opbaren in de vaste kamer van een verpleeghuis mogelijk.

Als u uw dierbare in huis op wil baren is daar niet altijd een extra kamer voor vrij, maar ook niet iedereen wil dan de overledene zomaar openlijk in de woonkamer hebben staan. Soms is het fijn je even terug te kunnen trekken en alleen te zijn met de overledene. Er wordt dan vaak gewerkt met een kamerscherm. Maar in plaats van zo’n scherm puur functioneel als afscheiding te gebruiken kun je het scherm ook een heel een waardevol en liefdevol onderdeel van de thuisopbaring laten zijn, om die reden heb ik deze kamerschermen omgevormd tot troostscherm.
U kunt er met knijpertjes en paperclips kaarten en foto’s aan hangen en zo kunt u troost ervaren in de woorden die aan u geschreven worden of door het zien van foto’s met dierbare herinneringen.

Troostscherm begrafenis Gouda herinneringen
Het troostscherm zonder kaarten en tekeningen

Onlangs is het troostscherm voor het eerst in gebruik genomen en het idee leek wel voor deze familie gemaakt. Er werd in de dagen voorafgaand aan het overlijden en erna een enorme hoeveelheid kaarten bezorgd en uiteindelijk waren zowel de voorkant als de achterkant van beide schermen volledig behangen met kaarten en enkele foto’s.

Wat een prachtig eerbetoon en wat was het fijn voor deze familie zich gesterkt te voelen door zo veel mensen die lieten weten dat ze meeleefden.

Na afloop van de uitvaart zijn de schermen nog ruim een week bij de familie blijven staan om zo dat troostende gevoel van je omringd te weten met liefde en steun nog even te laten voortbestaan. Het leeg halen van de schermen was wederom een moment om even bewust stil staan bij al die lieve woorden.

Troostscherm crematie Gouda Solace persoonlijk afscheid uitvaartplanner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *