Welke versie heeft uw voorkeur?

Er zijn weinig dingen persoonlijker dan muzieksmaak en muziekkeuze. Wat de één prachtig vindt wekt bij de ander irritatie op en wat weer een ander volledig in bekoring brengt werkt bij een volgend persoon weer op de lachspieren. Zoveel mensen, zoveel wensen. Het cliché is misschien wel nergens meer waar dan bij muziek.

Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld hoe enorm veel verschillende versies er bijvoorbeeld zijn van een nummer als ‘Hallelujah’. Er zijn veel mensen die zweren bij de versie van Leonard Cohen, maar even zoveel anderen zullen liever Lisa Lois horen. Metro maakte ooit een top-10 van beste Hallelujah-covers, maar er zijn wel honderden verschillende versies. En wat te denken van ‘De steen’. Mijn moeder bezweert me al jaren dat ze echt alleen de versie van Bram Vermeulen gedraaid wil hebben op haar uitvaart maar van anderen hoor ik weer dat de versie van Paul echt véél mooier is.

Uitvaartmuziek keuze muziek 
Songtekst For You Tracy Chapman
For you – Tracy Chapman

Voor mij is die enorme veelzijdigheid in keuze een van de mooie bijkomstigheden van het uitvaartvak. Het verbreedt mijn horizon, ik hoor muziek die ik niet kende en ik leer met andere oren luisteren maar muziek waar ik eerder weinig mee had omdat het verhaal achter de keuze de muziek een hele andere lading en daardoor ook een andere waarde geeft.

Heeft u al eens nagedacht over welke muziek u op uw uitvaart wil horen? En in welke versie dan, als daar een keuze in is?
Mocht u bij uzelf denken ‘ik wil het eigenlijk allemaal eens vast leggen’, neem dan gerust contact met me op, ik kom graag vrijblijvend bij u langs om uw wensen voor u in kaart te brengen. josche@solaceuitvaartbegeleiding.nl of 0182 – 678 020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *