Een wade, een zachte omhulling

Een wade, een zachte omhulling
Steeds vaker denken mensen heel bewust over hun afscheid na en dan niet alleen over de plechtigheid en de condoleance na afloop, maar ook over de kist, of juist ‘liever niet in een kist’. Voor de laatste groep mensen is er de mogelijkheid om te kiezen om in een wade begraven of gecremeerd te worden.
Een tijdje terug begeleidde ik bij toeval net na elkaar drie families die elk voor een wade kozen. De eerste meneer had zijn wade jaren geleden al uitgekozen in Nepal, een prachtige doek met daarop de dierenriem met alle sterrenbeelden erop. De tweede mevrouw had tegen haar familie gezegd ‘ik wil na de crematie niet in een potje hoor!’, waarop de kleindochter zei ‘dan doen we haar voor de crematie ook niet in een doosje.’ Zij kozen voor een prachtige kobaltblauw wade die ze versierden met dieprode rozenblaadjes. De laatste familie wilde hun moeder graag zacht omhullen en kozen voor een hemelsblauwe wade die ze versierden met kleine boeketjes geplukt uit het gebied waar zij zelf altijd wandelde.
Wade als zachte omhulling versierd met bloemblaadjes
Begin oktober van dit jaar werd ik gebeld door een gezin in verband met een aanstaand overlijden, zij wilden graag van te voren al dingen met elkaar bespreken met betrekking tot de uitvaart. Er werd gesproken over een wade en ik liet de foto zien van de hemelsblauwe wade met de boeketjes. Mevrouw was meteen om: dat wilde ze ook, maar dan met droogbloemen!
naturel wade in gevlochten baar met droogbloemetjes
Diny Blom van Blomatelier Creative Floral Design ging voor ons op zoek naar de bloemen. Een week later hebben we deze mevrouw liefdevol omhuld in een wade en daarna de boeketjes bij haar op de wade aangebracht. Op de dag van de uitvaart waren er diverse mensen die zeiden: ‘Oh, dit is echt precies passend bij wie ze was, wat zou ze dit mooi gevonden hebben!’
Van de familie mocht ik deze foto delen, want ‘Wie weet is er wel weer iemand die hier door geïnspireerd raakt. Mensen weten vaak niet eens wat er mogelijk is!’
Bel gerust voor een oriënterend gesprek (0182-678020) of zie elders op de website voor meer inspiratie: https://www.solaceuitvaartbegeleiding.nl/uitvaart-gouda…/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *