Whatsapp na overlijden?

Het is bijna niet meer weg te denken, Whatsapp. We gebruiken het om foto’s, video’s en verhalen met elkaar te delen. Soms luchtig, maar soms echt ook berichten die je niet zomaar kwijt zou willen raken.

Hoe kun je er voor zorgen dat je Whatsapp berichten bewaard blijven als iemand is overleden?
Het is belangrijk dat je je beseft dat WhatsApp gekoppeld aan een telefoonnummer en daarmee dus uniek. Het kan op maar één telefoon en één telefoonnummer actief zijn. Dit heeft dus ook consequenties na een overlijden. Want hoe houdt je de gegevens van Whatsapp na overlijden?


De meeste mensen zeggen het telefoonabonnement van een overleden persoon vaak na een tijdje op omdat het zonde is om te blijven betalen voor iets dat niet meer in gebruik is. Het is sowieso verstandig om dat niet te snel te doen, denk aan de sms-jes met codes bij twee-factor-authentificatie dat steeds meer gebruikt wordt, maar dus ook voor Whatsapp. Als een telefoonnummer wordt opgezegd, verwijdert Whatsapp de accountgegevens die zijn gekoppeld aan dat telefoonnummer uit veiligheids- en privacyoverwegingen. De nieuwe gebruiker van dat nummer heeft namelijk niets te maken met de eerdere gebruiksgeschiedenis van dat telefoonnummer.
En alle informatie verdwijnt dan ook van de telefoon!

Whatsapp na overlijden?

Kun je de Whatsapp berichten dan wel bewaren?
Ja, dat kan zeker. Dat kan je op deze manier doen:

Voor Android:

 1.    Open WhatsApp en selecteer de chat die je wilt bewaren
  2.     Klik op de 3 puntjes rechts bovenin
  3.     Selecteer ‘Meer’ en kies voor ‘Chat exporteren’
  4.     Geef aan of je de multimediabestanden ook wil exporteren
  5.     Selecteer hoe het bestand verstuurd kan worden, bijvoorbeeld per e-mail

Voor iPhone:

 1.    Open WhatsApp en selecteer de chat die je wilt bewaren
  2.     Tik op de naam van de persoon bovenin beeld
  3.     Scroll helemaal naar beneden en selecteer ‘Exporteer chat’
  4.     Geef aan of je de multimediabestanden, zoals foto’s en video’s, ook wil exporteren
  5.     Selecteer hoe het bestand verstuurd kan worden, bijvoorbeeld per e-mail


Afdrukken met foto’s er bij
Er zijn online ook tools te vinden waarmee je de chatberichten kunt afdrukken. Kijk eens op de websites van https://www.zapptales.com/ en https://www.whappbook.com/ (De laatste is een veelgebruikte site, maar momenteel niet in gebruik wegens vernieuwing.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *