Wees voorbereid op een afscheid!

Lijkt de uitvaartbranche voor jou ook zo ondoorzichtig? Dat hoeft zeker niet zo te zijn!

Lees je in, vraag rond, bel ons!

En met dat laatste wil ik helemaal niet per se iedereen binnen hengelen en maar zo veel mogelijk families begeleiden. Nee, ik wil mensen vertellen wat er kan, mag en mogelijk is. Én welke kosten daar dan bij komen kijken.

Als je mij nu vraagt ‘wat kost een standaard uitvaart?’ dan zeg ik: daar is heel lastig antwoord op te geven, maar voor een crematie ben ik over het algemeen tussen de 6000 en 8000 euro kwijt. (in 2024 is dat inmiddels 8000-10000)

En dan hoor ik je zeggen denken ‘nou… dat is nogal niet een verschil, 8 of 10!’ en dat klopt. Maar er zijn zo veel keuzes te maken vanaf waar iemand verblijft na het overlijden, welke kist kiezen we, hoeveel rouwkaarten versturen we, zetten we een advertentie in de krant, hoe lang duurt de plechtigheid, en het afscheid in de koffiekamer, en wat voor hapjes doen we daar dan bij, wat voor bloemen bestellen we, welke kleur rouwauto, gaan we met volgauto’s enzovoort enzovoort.

Soms zeg ik wel eens dat het organiseren van een uitvaart aanvoelt als het volgen van een stroomdiagram: Wil je na je overlijden thuis blijven? Ja? Wil je dan op bed, of al in de uitvaartkist, of tijdelijk op een opbaarplank? Nee? Wil je dan in een 24-uurs kamer waar je familie dag en nacht terecht kan tot de dag van de uitvaart? Of toch liever in een ‘algemene koeling’ met een of twee rouwbezoeken?
En zo kan ik nog wel even door gaan.

Stroomdiagram ter illustratie van uitvaartkeuzes uitvaartwensen

En al die keuzes leggen wij je echt niet voor om je in tijden van groot verdriet te pesten of een poot uit te draaien, wij vragen het omdat het voor sommige mensen echt heel belangrijk is om geen gele bloemen te hebben of specifiek een witte rouwauto. We willen je graag alle mogelijkheden bieden om het tot een mooi en passend afscheid te maken.

Om er nou voor te zorgen dat je bij een overlijden niet totaal overvallen wordt door al die vragen: denk eens na over je eigen uitvaart of die van je dierbare!

Lees je in, vraag rond, bel ons!

Of download het wensenformulier van de site, dan kun je thuis in alle rust eens opschrijven wat je zou willen. En wil je daar eens over in gesprek met mij, bel me gerust, dan kan ik voorbeelden meenemen en kan ik na afloop een kostenbegroting maken op basis van de gemaakte keuzes. Ik werk zonder commissies, zonder opslagen, gewoon open en eerlijk.

Je kunt eventueel ook via de site een offerte aanvragen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *