Het kan ook anders – over ‘smaakvol en design’ in de uitvaartwereld

Het Volkskrant Magazine stond afgelopen weekend in het teken van ‘emo design’ en het artikel over ‘Design en de dood’ kopte online: “Design is overal, maar in de uitvaartbranche schittert het door afwezigheid. Het kan ook anders.” en in het papieren magazine lees ik “Waarom zijn er nog steeds zo weinig mogelijkheden om een uitvaart smaakvol vorm te geven?”
Verderop in het artikel legt collega Susanne Duijvestein gelukkig uit dat er wel degelijk een heel scala aan mogelijkheden is, maar dat die vaak niet getoond worden.

Want die mogelijkheden zijn er zeker wel in Nederland. Uitvaartkisten met bijzonder ontwerp of precies in jouw lievelingskleur, foto’s op de kist geprint, een kist van bamboe of eentje waar je zijwaarts in kan liggen. Of helemaal geen kist maar een prachtige baar (in diverse vormen mogelijk) en dan gewikkeld in een wade waarvoor de mogelijkheden ook legio zijn. Het is eigenlijk te veel om op te sommen.

Voorbeelden van design opties in de uitvaart

Kijk ook eens in de fotogalerij om enkele voorbeelden te zien en bel me eventueel op voor een gesprek over wat er mogelijk is. Misschien wel juist als je eigen dood helemaal nog niet speelt of in ieder geval heel ver weg lijkt. Want als je in het dagelijks leven van mooie dingen houdt, waarom dan ook er niet voor zorgen dat jouw uitvaart daar een afspiegeling van is.

In het Volkskrant artikel worden een aantal mogelijkheden getoond uit het Verenigd Koninkrijk en dan hebben we het ook meteen over Design met een hoofdletter met de bijbehorende prijs. Maar anders hoeft echt niet per se meteen voor duur te staan. In Nederland is er, ten opzichte van de rest van Europa, echt heel veel mogelijk voor een redelijke prijs, ik kijk graag met je mee: josche@solaceuitvaartbegeleiding.nl of 06-11508295

 

Een gedachte over “Het kan ook anders – over ‘smaakvol en design’ in de uitvaartwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *