Marc de Hond (42) overleden

Op woensdag 3 juni overleed theatermaker en presentator Marc de Hond op 42-jarige leeftijd.
Hij hield voor de buitenwereld stil dat zijn einde naderde maar zelf was hij er juist heel nadrukkelijk mee bezig. Zo legde hij, onder andere, al zijn wensen voor zijn uitvaart vast, verzamelde herinneringen voor zijn (nog heel jonge) kinderen en schreef een boek over de periode nadat hij hoorde dat er weer kanker geconstateerd was.

Marc de Hond schrijver en presentator

Nada van Nie volgde Marc de Hond anderhalf jaar lang in zijn laatste levensfase. Haar documentaire Tot de dood ons scheidt is op donderdag 18 juni om 20.30 op Net5 te zien.

“Marc wilde zo graag leven. Ik zou iedereen die zich druk maakt om dingen die totaal niet relevant zijn wakker willen schudden. Weten jullie wel hoe mooi het leven is?”

Het boek ‘Licht in de tunnel’ is een bijzonder boek met een unieke en inspirerende kijk op leven en dood. Het verschijnt op 19 juni en is oa. verkrijgbaar bij Boekhandel Verkaaik Gouda.

Nada van Nie over haar documentaire: https://www.nu.nl/media/6058314/nada-van-nie-marc-de-hond-tilde-met-zijn-optimisme-iedereen-op.html

In de Volkskrant verscheen na zijn overlijden een laatste interview dat op Antoinette Scheulderman slechts enkele weken ervoor met hem hield. Na zijn dood wilde Marc de Hond nog één keer aan het woord komen. Op zijn eigen verzoek vertelt hij, twee weken voor zijn overlijden, hoe hij zijn nagedachtenis heeft georganiseerd en hoe hij het licht in de tunnel toch kon blijven zien. Lees het interview hier: https://www.volkskrant.nl/mensen/ik-vind-het-allemaal-vrij-oneerlijk-maar-het-leven-is-nou-eenmaal-oneerlijk~b244f474/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *