Nog één laatste keer over het water

‘Ik wil graag dat Lidy met de boot naar het crematorium gebracht wordt, kan dat denk je?’
Dit vroeg haar echtgenoot mij een kleine week geleden.
En ik zei: ‘Dat denk ik wel, dat gaan we gewoon regelen.’

Voor alles is een eerste keer en zoals sommige dingen dan gaan, vielen alle puzzelstukjes vanmorgen op zijn plaats en hebben we Lidy, als eerste in Gouda, met een van de boten van Reederij de IJsel via de Goudse singels en de Hollandsche IJssel naar het crematorium gebracht. Voor het laatste stukje werd haar uitvaartkist, inmiddels bedolven onder de bloemen, achterop de aanhanger van de rouwfiets geplaatst en zijn we met het hele gezelschap achter haar aan naar de IJsselhof gelopen. Het afscheid in de aula was klein en intiem en daarna werd er op het stadsstrand van Rederij De Vrijheid nagepraat onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers er bij.

(Tekst gaat verder onder de video.)

Een prachtige dag en echt in alles een afscheid dat recht deed aan het leven van deze zeer geliefde echtgenote, moeder, oma, zus en vriendin.

De Goudse Post schreef er een mooi stuk over:
https://www.goudsepost.nl/…/bijzondere-uitvaart-over-het-wa…

#wateruitvaartGouda #uniekafscheid #uitvaartGouda #solaceuitvaartbegeleiding #passendafscheid #Gouda

Een gedachte over “Nog één laatste keer over het water

  1. Dag Josche, mooi hoe je dat hebt gedaan. Maar nog fijner dat je geen ‘nee’ hebt gezegd. En het zijn juist de woorden ‘voor alles is een eerste keer’. Wat zal de familie kunnen terug kijken op een mooi afscheid, ze zullen je daar dankbaar voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *