Een wade, een zachte omhulling

Steeds vaker denken mensen heel bewust over hun afscheid na en dan niet alleen over de plechtigheid en de condoleance na afloop, maar ook over de kist, of juist ‘liever niet in een kist’. Voor de laatste groep mensen is er de mogelijkheid om te kiezen om in een wade begraven of gecremeerd te worden.

In oktober begeleidde ik bij toeval net na elkaar drie families die elk voor een wade kozen.
De eerste meneer had zijn wade jaren geleden al uitgekozen in Nepal, een prachtige doek met daarop de dierenriem met alle sterrenbeelden erop. De tweede mevrouw had tegen haar familie gezegd ‘ik wil na de crematie niet in een potje hoor!’, waarop de kleindochter zei ‘dan doen we haar voor de crematie ook niet in een doosje.’ Zij kozen voor een prachtige kobaltblauw wade die ze versierden met dieprode rozenblaadjes. De laatste familie wilde hun moeder graag zacht omhullen en kozen voor een hemelsblauwe wade die ze versierden met kleine boeketjes geplukt uit het gebied waar zij zelf altijd wandelde.

Drie keer een wade, drie keer anders, drie keer heel persoonlijk.

wade zachte omhulling bloemen opbaarplank gekleurde wade takkenbaar
(De foto’s zijn gebruikt met toestemming van de families.)

Verderop op de site staat meer inspiratie voor de mogelijkheden rondom een uitvaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *