Netwerk Uitvaartvernieuwers – Solace is lid!

Sinds deze maand heb ik me aangesloten bij het Netwerk Uitvaartvernieuwers (NU). Een inspirerende groep ondernemingen die, veelal kleinschalig, werken in de uitvaartbranche en op maat producten en diensten aanbieden rondom afscheid en uitvaart. Alle leden ondertekenen de intentieverklaring persoonlijk, integer en onafhankelijk te werken.
De uitvaartbegeleiders van het NU zijn veelal kleine, eigenzinnige ondernemingen. Zij houden hun horizon open en zetten de persoon op de eerste plaats. Zij oefenen hun vak uit vanuit passie, gedrevenheid en grote persoonlijke betrokkenheid. Ze zijn flexibel en gaan uit van de wensen van de klant.

De vakmensen met wie de uitvaartbegeleiders van het NU graag samenwerken hebben hetzelfde doel voor ogen: een goed afscheid mogelijk maken. Het zijn professionals die mooie, bijzondere en vernieuwende producten en diensten leveren. Dit kunnen kunstenaars zijn die bijzondere kisten, manden, wades, gedenkmonumenten of urnen maken. Maar ook zijn er ritueelbegeleiders, sprekers, musici, rouwbegeleiders, fotoreportage- en filmmakers.

Netwerk uitvaartvernieuwers Persoonlijk, integer, onafhankelijk, maatwerk

Vernieuwing in de branche

De komst en het bestaan van het NU heeft sinds het midden van de jaren ’90 veel bijgedragen aan veranderingen in de uitvaartbranche. Er zijn veel kleinschalige ondernemingen gekomen die mensen de gelegenheid geven buiten de gebaande paden te denken en hierdoor op hun eigen manier vorm en inhoud aan een afscheid te kunnen geven.

Kloppend hart

De leden van het NU doen hun werk anders dan de gevestigde orde destijds. En hoewel het wellicht lijkt alsof iederéén tegenwoordig persoonlijk en op maat werkt, voel je in het NU nog steeds een ander kloppend hart. De term vernieuwend staat nog steeds voor bewust werken, met aandacht en tijd.

Ik ben er trots op dat ik mezelf nu een van hen mag noemen en heb dan ook met volle overtuiging de intentieverklaring ondertekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *