‘Goh wat jammer, ik vond het zo mooi, helaas zijn wij bij een ander verzekerd.’

Een opmerking die veel kleine uitvaartondernemers vaker horen na een uitvaart. En wat is het jammer dat veel mensen in die veronderstelling zijn, want iedereen is vrij om te kiezen voor die uitvaartonderneming die bij hem of haar past. Ongeacht of je verzekerd bent en hoezeer de bewoording van een verzekeringspolis ook anders doet vermoeden: de keuze ligt echt bij jou.

Of je nou een uitvaartverzekering bij Dela, Monuta, Yarden of een andere maatschappij hebt, je kunt ons altijd bellen en ook dan krijg je nog steeds geld uitgekeerd van de verzekeraar.

Ruwweg kan je zeggen dat er twee soorten verzekeringen zijn:

  1. Een kapitaalverzekering: dit is een verzekering waarbij na overlijden een vast bedrag wordt uitgekeerd. Dit bedrag kan naar eigen inzicht worden besteed aan de uitvaart.
  2. Een naturaverzekering, ook wel bekend als ‘dienstenverzekering’ of ‘dienstenpakket’: in dit geval heeft de verzekeraar een pakket van diensten opgesteld die kunnen worden afgenomen voor de uitvaart.
    Hierbij maken ze veelal gebruik van standaard producten en standaard aantallen. Dit gaat dan bijvoorbeeld om de uitvaartkist, een vastgesteld aantal en type rouwkaarten, laatste verzorging van de overledene, de opbaring en locatie voor het afscheid. De verzekeraar heeft voor veel van deze opties in zo’n naturaverzekering een basis product of locatie bepaald. Wil je graag een andere uitvaartkist, meer kaarten, kaarten met een eigen afbeelding of een andere uitvaartlocatie dan moet er bijbetaald worden en die kosten kunnen aardig oplopen.

Ook is het mogelijk dat je begrafenispolis of crematiepolis een combinatie van beide is.

Naturaverzekering kapitaalverzekering uitvaartverzorging uitvaart crematie begrafenis gouda goedkoopste solace uitvaartbegeleiding kleinschalig

Na het overlijden

Bij een kapitaalverzekering wordt na een overlijden een verzoek tot uitkering gedaan. Wij kunnen dat eventueel voor je doen en als jullie dat prettig vinden kan het bedrag rechtstreeks aan ons uitgekeerd worden.

Bij een naturaverzekering zet de verzekeraar de polis om in een geldbedrag als wij de uitvaart voor je verzorgen. Dit bedrag is dan vrij te besteden. Uiteraard kunnen wij contact opnemen met de verzekeraar als jullie dat zouden willen.

Over het algemeen is het vrijgekomen bedrag niet toereikend en zul je bij moeten betalen. Maar dat is heel vaak ook het geval als de uitvaart wel door de verzekeraar uitgevoerd wordt. Met het verschil dat je bij ons als kleinschalige onderneming vanaf het eerste contactmoment tot en met de dag van de uitvaart kunt rekenen op je eigen uitvaartbegeleidster die zich volledig tot jullie beschikking stelt en geheel onafhankelijk en zonder specifieke voorkeuren voor leveranciers met jullie mee zal denken. We werken met een vast begeleidingstarief en heffen verder geen provisies of opslagen.

Kostenbegroting

Zodra de wensen voor de uitvaart besproken zijn maken wij een kostenbegroting zodat helder is welke kosten er aan de uitvaart verbonden zijn en wat er door de verzekering gedekt wordt. Met elkaar bespreken we de opties om ervoor te zorgen dat het een mooi afscheid wordt binnen het beschikbare budget. Dit kan na het overlijden maar als je benieuwd bent naar de mogelijkheden en het bijbehorende kostenplaatje kunnen we uiteraard ook al eerder met elkaar in gesprek gaan.


Lees hier verder over het regelen van een begrafenis of crematie en inspiratie voor de mogelijkheden een uitvaart in Gouda en omgeving. Je kunt ook contact met me opnemen om wensen en mogelijkheden te bespreken. Wil je weten hoe anderen mijn begeleiding ervaren hebben? Kijk dan eens bij de ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *