Leestip: Leven met euthanasie – Geliefden vertellen over hun ervaringen

Veertig openhartige en eerlijke verhalen van nabestaanden. Er werd niet geselecteerd of gecensureerd. Er werden geen mooie of nare details weggepoetst. Een uniek boek dat kan bijdragen aan het ordenen van gedachten en wellicht ter voorbereiding op gesprekken over dit onderwerp.

Bert Keizer – Verpleeghuisarts en columnist

‘Ik vind het echt een uitstekend boek. Het gaat de schrijvers niet om een pleidooi voor of tegen de huidige euthanasiepraktijk. Hier wordt verteld wat het betekent om een geliefde langs die weg uit je leven te zien verdwijnen. En dat is zeker niet altijd verlossend.’

Leven met euthanasie - ervaringen van geliefden

Samenvatting:
‘Leven met euthanasie’ van Theo Boer, Stef Groenewoud en Wouter de Jonge is een bundel met veertig interviews met mensen die op een bepaalde manier betrokken zijn (geweest) bij euthanasie. Bij bijna één op de twintig overlijdens is er in Nederland sprake van euthanasie. Als antwoord op niet te plannen en ongewenst lijden kiezen mensen voor deze geplande dood. Maar wat betekent de ‘goede dood’ voor direct betrokken naasten? Hoe ervaren zij dit? In dit boek doen ruim veertig van hen hun verhaal. Er werd niet geselecteerd of gecensureerd. Er werden geen mooie of nare details weggepoetst. In zijn openheid is dit boek uniek voor Nederland. Het geeft dokters, patiënten, familieleden en naasten inzicht in wat zij mogelijk kunnen verwachten bij een keuze voor euthanasie.

Nederlands, paperback, ISBN: 9789043536745, druk: 1, mei 2021, 240 pagina’s

#praaterover #denkerover #weesvoorbereid #samengoedvoorbereid #euthanasie #watzoujijwillen #uitvaartbegeleiding #uitvaartvoorbereiding #gaingesprek #weetwatdeanderwil #laatjenietverrassen #gouda #weesvoorbereidopeenafscheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *