Update maatregelen mbt Corona – 14 oktober

Samen afscheid nemen mag gelukkig nog steeds.

De maatregelen in verband met het corona-virus hebben uiteraard ook effect op uitvaarten, dat is al sinds het begin van de crisis. Gelukkig zijn er op dit moment geen veranderingen ten opzichte van de afgelopen weken. Bij een ceremonie binnen mogen er maximaal 100 personen aanwezig zijn en bij een ceremonie buiten maximaal 250 personen. Uiteraard alleen als de 1,5 meter afstand in acht genomen kan worden, anders wordt de capaciteit daarop aangepast. Zo kunnen er momenteel in de aula bij De IJsselhof in Gouda maximaal 50 personen aanwezig zijn.
Als de locatie waar de plechtigheid plaatsvindt een restaurant of koffiekamer heeft waar ook die 1,5 meter afstand gehouden kan worden, dan mag daar gebruik van gemaakt worden. Zo kan de families dus toch even napraten en herinneringen ophalen met de aanwezigen.
Fysiek condoleren is nog steeds niet mogelijk en ook word je verzocht een mondkapje te dragen op het moment dat je je door het gebouw (uitvaartcentrum of kerk) verplaatst.

Waxine lichtje warmte troost liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *